Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:23:08 GMT

بهره برداری صنعتی از ۱۰۰ نوع گیاه دارویی در لرستان

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۶۷۱۴۸

بهره برداری صنعتی از ۱۰۰ نوع گیاه دارویی در لرستان

ایسنا/لرستان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرم‌آباد گفت: تاکنون ۳۵۰ نوع گیاه دارویی در استان شناسایی شده که از این تعداد حدود ۱۰۰ نوع به‌صورت صنعتی استفاده و تولید می‌شوند.

علی آریان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تنوع گیاهی در پهنه سرزمینی ایران، اظهار کرد: تنوع گیاهی باتوجه به اقلیم و شرایط توپوگرافی که در کشور داریم خوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به این‌که بین ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ گونه گیاهی در کشور داریم، عنوان کرد: ایران جزء کشورهای دارای تنوع گیاهی و گاهاً گیاهان خاص و نادر است که این شرایط به‌دلیل نوع آب و هوا و خاک این اقلیم به وجود آمده است.

آریان‌پور با بیان این‌که در اروپا به دلیل بارندگی زیاد و در شرق آسیا به دلیل گرمای بالا تنوع گیاهی زیادی وجود ندارد، تصریح کرد: همین تنوع باعث شده برخی گونه‌های خاص بومی ایران باشند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرم‌آباد با اشاره به تاریخچه طولانی مردم ایران و کشورهایی مانند چین در استفاده از گیاهان دارویی، ادامه داد: ایران همواره جزء کشورهای پیشتاز بوده به‌طوری که بوعلی سینا از دانشمندان نامی ایرانی در این زمینه کتابی دارد و یکی‌از گیاهان خاص کشور را به نام وی نامگذاری کرده‌اند.

وی با بیان این‌که کشور ما از نظر تنوع گیاهی در جهان نمونه است اما باید دید از این ظرفیت چقدر استفاده کرده، تأکید کرد: درآمد کل معاملاتمربوط به گیاهان دارویی در جهان طی یک سال حدود ۹۰۰ میلیارد دلار است، این درحالی است که در صورت برداشته شدن تحریم‌های نفتی درآمد ما از نفت ۱۲۰ میلیارد دلار در سال خواهد بود.

آریان‌پور تصریح کرد: درآمد ما از بازار گیاهان دارویی چیزی حدود ۳۲۰ میلیون دلار در سال، یعنی کمتر از یک درصد از درآمد کل دنیاست، این درحالی است که تنوع گیاهان دارویی در کشور ما نسبت به دیگر کشورها بالاتر است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرم‌آباد با اشاره به این‌که در دنیا اسپانیا به زعفران معروف است این درحالی است که زعفران این کشور از ایران به صورت فله‌ای وارد شده و با بسته‌بندی اسپانیا به جهان صادر می‌شود، افزود: برخی از گیاهان دارویی مانند آنقوزه و باریجه داریم که خاص اقلیم ایران است که عصاره آن به صورت فله‌ای به کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس و ژاپن صادر شده و نحصولات آن‌ها با چندین برابر قیمت وارد کشور می‌شوند.

وی لرستان را بهشت گیاهان دارویی و مرتعی دانست و افزود: تاکنون ۳۵۰ نوع گیاه دارویی در استان شناسایی شده که از این تعداد حدود ۱۰۰ نوع به‌صورت صنعتی استفاده و تولید می‌شوند.

آریان‌پور تصریح کرد: در استان تعدادی گیاهان داوریی خاص داریم که تنها در اقلیم لرستان رشد می‌کنند که می‌توانیم با سرمایه‌گذاری روی آن‌ها، برای جوانان اشتغال ایجاد کرد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرم‌آباد با اشاره به افتتاح و راه‌اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، سلامت و امنیت غذایی در دانشگاه آزاد خرم‌آباد، تصریح کرد: کار این مرکز تحقیق و توسعه تحقیقات و داروهایی است که منشاء گیاهی داشته باشند.

وی ادامه داد: طبق ابلاغیه و بخشنامه وزارت بهداشت تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ درصد محصولات گیاهی در بازار ایران پایه گیاهی داشته باشند، که لرستان باتوجه به پتانسیلی که در زمینه گیاهان دارویی دارد می‌تواند از آن استفاده کند.

آریان‌پور بیان کرد: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، سلامت و امنیت عذایی دانشگاه آزاد خرم‌آباد روی فورمولاسیون گیاهان دارویی، تولید اسانس و عصاره‌ها کار می‌کند که محصولات بالادستی را به کارخانجات تولید کننده ارائه دهد.

انتهای پیام
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی گياهان دارويي گیاهان دارویی تنوع گیاهی آریان پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۷۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از یکصد واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان درویشعلی حسن زاده مدیر کل صمت استان به مناسبت روز کارگر در بازدید از چند واحد تولیدی در علی آباد کتول گفت : ۲۳۰ واحد تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در استان در دست ساخت قرار دارد که تا پایان سال با حمایت همه جانبه یکصد واحد از این تعداد تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین با اشاره به مطالبات تولید کنندگان در بحث افزایش طرح توسعه واحدهای تولیدی افزود : این امر به طور جدی در دستور کار اداره صمت استان قرار دارد.

مدیر کل صمت استان افزود : سال گذشته ۳۵ واحد غیر فعال در سطح استان گلستان دوباره راه اندازی شد که برای بیش از ۴۸۰ نفر زمینه اشتغال پایدار ایجاد کرده است.

 

 

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • بهره برداری از ۱۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال
  • بهره برداری از یکصد واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی